Κι όμως μια τέτοια αγκαλιά, κάνει τον εγκέφαλο να χαμογελά!🐕

Κι όμως μια τέτοια αγκαλιά, κάνει τον εγκέφαλο να χαμογελά!🐕

Τις προάλλες, περιμένοντας να έρθει το πρωί το σχολικό για να αφήσω τα παιδιά, ήρθε ένα άλλο παιδί με ένα σκυλάκι αγκαλιά και ειλικρινά, ένιωσα ένα συναίσθημα κάτι μεταξύ τρυφερότητας, φροντίδας και γαλήνης.. Κι όσο να έδειχνα άνετη στα δικά μου τα παιδιά που μου έλεγαν "μα, τι όμορφο που θα ήταν να είχαμε και εμείς ένα σκυλάκι", δεν μπορώ να πω ότι δεν το σκέφτηκα κι εγώ...

Τι είναι όμως αυτό που μας κάνει να νιώθουμε αυτά τα συναισθήματα για τα ζώα;

Η συνύπαρξη του ανθρώπου με σκύλο, γάτα ή όποιο άλλο pet έχει ο καθένας σπίτι του, είναι ευεργετική από διάφορες απόψεις. Αφήστε τη φροντίδα και την περιποίηση, αναφέρομαι στο πόσο καλό κάνει τόσο στη συμπεριφορά μας, την ψυχολογία μας αλλά και την υγεία του εγκεφάλου μας!

Και επειδή αμέτρητες έρευνες έχουν γίνει για αυτή τη σχέση, εσύ το γνώριζες ότι:

🐱 Πολλοί άνθρωποι επιδιώκουν να αποκτήσουν ένα κατοικίδιο με μεγάλα μάτια και μαλακό τρίχωμα γιατί πολλές φορές, τα χαρακτηριστικά αυτά τους παραπέμπουν στα μεγάλα μάτια και την απαλότητα του δέρματος ενός παιδιού!

🐰 Σε πολλούς ανθρώπους η συνύπαρξη και το συναισθηματικό δέσιμο που έχουν με τα κατοικίδιά τους, τους δίνει ένα νόημα στη ζωή και τους κάνει πιο ευτυχισμένους!

🐼 Ο εγκέφαλος μια γυναίκας που είναι και μητέρα, παρουσιάζει παρόμοιο απεικόνιση σε διάφορα σημεία του εγκεφάλου όταν βλέπει τα παιδιά της και το ..σκύλο ή τη γάτα της! 

🐶 Τα ζώα βοηθάνε στην κοινωνικοποίηση μας, στην αντιμετώπιση του φόβου και του άγχους μας.

🐒 Η παρουσία ενός ζώου στο σπίτι, ενισχύει την συγκέντρωση και την προσοχή ενός ατόμου όταν εκτελεί μια εργασία!

🐕 Και όσο πιο πολύ οι ιδιοκτήτες των ζώων αγκαλιάζουν και δίνουν φιλιά στο κατοικίδιό τους, τόσο αυξάνεται η ορμόνη της οξυτοκίνης στο σώμα τους, δηλαδή η ορμόνη της αγάπης! Είναι η ορμόνη που παράγεται στον εγκέφαλο τη στιγμή της γέννας και αφορά τη σχέση μητέρας και εμβρύου.

🐹 Οι άνθρωποι που συνυπάρχουν με κατοικίδια έχουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα κορτιζόλης στο αίμα τους, δηλαδή λιγότερο stress.

🐺 Και μην ξεχνάτε ότι σε πολλές χώρες, σιγά-σιγά και στη δικιά μας, τα ζώα επιτρέπονται και στα νοσοκομεία, γιατί και μόνο η συνύπαρξη με τον ασθενή έχει ευεργετικά αποτελέσματα στην ανάρρωσή του!

Θα μπορούσα να σας γράφω πολλά, μα πάρα πολλά για τα οφέλη της συνύπαρξης με τα ζώα..

Θα μου πείτε "γιατί δεν παίρνεις ένα σκύλο αφού και τα παιδιά σου το ζητάνε;". Γιατί απλούστατα, επειδή έχω μεγαλώσει με σκύλο από παιδί, εκτός του ότι προσφέρει όλα αυτά τα μαγικά συναισθήματα σε εμάς τους ανθρώπους, χρειάζεται και αυτό με τη σειρά του τη φροντίδα μας. Μπορεί να είναι άδολη η αγάπη του αλλά δεν την εκμεταλλευόμαστε ως ένα απλό παιχνίδι. Είναι μια ψυχή που σε κοιτάει στα μάτια και έχει κι αυτή τις ανάγκες της..

Και στην παρούσα φάση της ζωής μου, δεν μπορώ να είμαι σωστή απέναντί του...

Σε λίγα χρόνια όμως σίγουρα!!

 Γιατί οι περισσότερες μαμάδες είναι ...ψυχαναγκαστικές;

Γιατί οι περισσότερες μαμάδες είναι ...ψυχαναγκαστικές;

Happy Brain!

Happy Brain!