Γιατί οι περισσότερες μαμάδες είναι ...ψυχαναγκαστικές;

Γιατί οι περισσότερες μαμάδες είναι ...ψυχαναγκαστικές;

Μην παρεξηγηθείτε οι μαμάδες! Είναι φυσιολογικό να υποφέρετε από επαναλαμβανόμενες αγχώδεις σκέψεις όταν έρχεται ένα παιδί στη ζωή σας, κι αυτό γιατί η φροντίδα και μόνο του παιδιού σε συνδυασμό με την καθημερινή του περιποίηση έχει μια ψυχαναγκαστική...χροιά! Και μεταξύ μας, αν δεν βρεις ένα ψυχαναγκαστικό pattern του τύπου "ταΐζω, πλένω, κοιμίζω" τον πρώτο καιρό, τότε το πρόγραμμα απλά δεν βγαίνει..

Προκύπτει λοιπόν η σκέψη πως "okay, η φύση σε καθιστά εκ των πραγμάτων λίγο ψυχαναγκαστική", αλλά για πόσο κάτι τέτοιο χρειάζεται;

Όλες οι γυναίκες που γίνονται μητέρες, και μεταξύ μας έχουν αρχίσει και οι μπαμπάδες να εμφανίζουν συμπτώματα τελευταίως, βιώνουν τη γνωστή πια ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή. Δεν αργεί να τους γίνει δεύτερη φύση το να ελέγχουν εκατό φορές αν έβαλαν τη ζώνη σωστά στο αυτοκίνητο, αν έπλυναν σωστά την πιπίλα για το παιδί, έλεγξαν αν αναπνέει το παιδί (κάθε 10 λεπτά!) το βράδυ στο κρεβάτι, τσέκαραν άπειρες φορές τη τσάντα με τα απαραίτητα πριν πάνε βόλτα, κι άλλες άπειρες παραξενιές που αν συνεχίσω να απαριθμώ θα βρισκόμαστε εδώ μέχρι το παιδί να αποφοιτήσει από το πανεπιστήμιο. 

Λοιπόν, για να μην γελάτε όσοι διαβάζετε το post αυτό, να σας ενημερώσω ότι είναι άκρως φυσιολογική η αγωνία, και όλο αυτό το stress μέχρι να βρείτε τα ..πατήματά σας. Επίσημα θα έλεγα είναι αποδεκτό έως τους πρώτους έξι μήνες όμως! Γιατί αυτό είναι και το χρονικό διάστημα που ένας εγκέφαλος χρειάζεται για να συνηθίσει και να αποδεχτεί τις αλλαγές. Αν επιτρέψετε στο άγχος να συνεχίζεται και δεν κλείσετε την πόρτα σε σκέψεις ότι κάτι κακό θα συμβεί, ότι δεν ελέγξατε αν έχετε βάλει την κουνουπιέρα σωστά ή το αντιηλιακό στο παιδί και θα το κάψει ο ήλιος και άλλα άπειρα που καλύτερα να μην πω για να μην σας αγχώσω περαιτέρω, τότε κάτι κάνετε λάθος... Κι όσο κι αν δε το αποδέχεστε, σίγουρα σας το έχει πει και κάποιος άλλος ή έχετε τσακωθεί ήδη με το έτερο ήμισυ για αυτό το λόγο...

Ελέγξτε τη σκέψη σας και κάντε test αντοχής στο να μην υποκύπτετε σε αυτά που ο εγκέφαλος θέλει από συνήθεια να σας βάλει να κάνετε. Όλα συμβαίνουν γιατί προπονήσατε τον εγκέφαλό σας για 6 μήνες -και πολλές φορές παραπάνω- να σκέφτεται αγχωτικά και να προσπαθεί να ελέγξει τα πάντα!

Και επειδή και το καλοκαίρι πλησιάζει, όσοι είστε ή πρόκειται να γίνετε γονείς, θυμηθείτε ότι η ζωή συνεχίζεται και για εσάς, και δεν είναι μόνο το παιδί που χρειάζεται φροντίδα. Αφήστε τις αρνητικές σκέψεις που αφορούν το άγχος της ευθύνης και του ΠΡΕΠΕΙ και βρείτε τον τρόπο να απολαύσετε και τη δική σας ζωή, ξεγελώντας τον εγκέφαλό σας!

Γιατί όσες φορές και να το λέμε, ισχύει:

Χαρούμενος και ήρεμος γονιός, χαρούμενα και ήρεμα παιδιά!!!

Brain Alarm System!

Brain Alarm System!

Κι όμως μια τέτοια αγκαλιά, κάνει τον εγκέφαλο να χαμογελά!🐕

Κι όμως μια τέτοια αγκαλιά, κάνει τον εγκέφαλο να χαμογελά!🐕